ریاست دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی «عدالت و اخلاق» ضمن خوش آمد گویی به حضار در این همایش به ویژه مهمانان از کشورهای آمریکا و انگلستان و مراکش و ترکیه و شهرهای مختلف داخل کشور که رنج سفر را پذیرفتند، گفت: دانشگاه فردوسی و دانشکده الهیات به این میزبانی افتخار می کند.
وی با اشاره به اینکه دانشکده الهیات یکی از سیزده دانشکده های دانشگاه فردوسی است، خاطرنشان کرد: در حدود 60 سال پیش این دانشکده با عنوان «معقول و منقول» تاسیس شد و بعدها به نام فعلی تغییریافت.
غلامرضا رئیسیان گفت: شخصیتهای برجسته ای در این دانشکده به تدریس و تحقیق پرداخته اند که می توان به مرحوم استادآشتیانی و مرحوم استاد شانه¬چی و واعظ زاده¬خراسانی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر با توجه به رویکرد بین المللی دانشگاه، دانشکده الهیات فعالیتهایی را در راستای تقویت دیپلماسی علمی و ارتباط با دانشگاه های بین المللی داشته است، افزود: این دانشکده با دانشگاه هایی در امریکا، آلمان و لبنان و عراق تفاهم نامه های امضا کرد و بندهایی را در آن به مرحله اجرا رساند.
ریاست دانشکده الیهات گفت: در همین راستا رشته مطالعات اسلامی به زبانهای خارجی را تاسیس نمودیم که فعلا به زبان عربی از کشور عراق دانشجو پذیرفته ایم و دانشکده الهیات در ترم آینده به زبان انگلیسی دانشجو خواهد پذیرفت.
رئیسیان با اشاره به اینکه دانشگاه فردوسی در مجاورت با مرقد اما رضا قرار دارد، خاطر نشان کرد: تصمیم بر آن شد که سلسله همایشهایی با عنوان کلی سیره و معارف رضوی برگزار شود. دو همایش علمی یکی در اردیبهشت 91 با عنوان «عقلانیت، معنویت، عدالت» و در سال 93 با عنوان «معنویت» در دانشگاه و با همکاری بنیاد بین الملی فرهنگی و هنری امام رضا برگزار گردید.
وی با بیان اینکه اینک شاهد سومین همایش هستیم، گفت: به منظور برگزاری شایسته شورای سیاست گزاری در سال 94 تشکیل شد و پیرامون محور اصلی همایش بحث و گفت و گو انجام شد. با توجه به اهمیت عدالت و اخلاق در بهبود روابط انسانی و پیدایش افراط گرایی اسلامی که چهره ای غیر اخلاقی و ظالمانه از اسلام ارائه کرده است، موضوع عدالت و اخلاق در مکتب اهل بیت با تاکید بر آموزه های رضوی انتخاب شد.
رئیسیان با اشاره به اینکه امسال مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، انتخاب شده است، افزود: یکی از محور های شش گانه این همایش به این رویداد مهم اختصاص یافت.
ریاست دانشکده الهیات گفت: بعد از تصویب محور اصلی همایش، کمیته علمی متشکل از اساتید دانشگاه فردوسی و سایر دانشگاه ها و موسسات علمی پژوهشی داخلی و خارجی شکل گرفت.
وی افزود: 21 نهاد آمادگی خود را برای همکاری در زمینه تدوین و ارزیابی و چاپ مقالات و پیش نشستها اعلام کردند.
رئیسیان با اشاره به اینکه در سال گذشته ده پیش نشست انجام شد که هشت پیش نشست آن در داخل و دو مورد آن در لبنان و انگلستان برگزار شد، افزود: پیش نشست اول با موضوع «عدالت و اخلاق» در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مشهد و با همکاری جامعه المصطفی العالمیه ، دومین پیش نشست با موضوع «اعتدال و عدالت در تفکر شیعه» در دانشگاه ادیان و مذاهب قم، ،سومین پیش نشست با عنوان «وحدت در کثرت: مشهد، کانون معنوی ایران» در دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی، پیش نشست چهارم با موضوع «عدالت، شاخصی از ساختار تمدن اسلامی» در پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن، پیش نشست پنجم با عنوان «عدالت سیاسی، عدالت اخلاقی» در دانشگاه قم، پیش نشست ششم با عنوان«عدالت و اخلاق از دیدگاه حکیم سبزواری» در دانشگاه حکیم سبزواری، پیش نشست هفتم با عنوان «عدلت و اخلاق در اندیشه سیاسی اسلام» در انجمن های علمی حوزه علمیه قم، و پیش نشست هشتم با عنوان «نظریه های عدالت در فلسفه سیاسی» در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار شد.
وی همچنین در ارتباط با پیش نشستهای بین المللی در لبنان و انگلستان گفت: در لبنان پیش نشستی با موضوع « العدالة قیمة و معیارا، تطلعات انسانیه و حضاریة» در جامعه المصطفی العالمیه لبنان با حضور اندیشمندان و محققان لبنانی و ایرانی و ارائه شش مقاله به زبان عربی برگزار شد. و در کالج المهدی بیرمنگام نیز پیش نشستی با عنوان « عدالت و اخلاق در تفکر شیعی» برگزار شد.
ریاست دانشکده الهیات با اشاره به تصمیم دولت ترامپ در ارتباط با ورود برخی شهروندان کشور های اسلامی به آمریکا، گفت: سیاست های اخیر هیئت حاکمه آمریکا بر همایش تاثیر گذاشت و ما از حضور برخی مهمانها محروم شدیم.
وی در پایان سخنان خود گفت: بر خود لازم می دانم از همه افراد حقیقی و حقوقی، نهادها و موسسات داخلی و خارجی صمیمانه سپاس گزاری کنم. به ویژه از جناب دکتر ضیا هاشمی معاون وزارت علوم، و دکترکافی ریاست دانشگاه فردوسی مشهد و معاونان گرامیشان، و به ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشجویی سابق و لاحق، آقایان دکتر یوسفی و داوری و همچنین حجه الاسلام صالحی مسئول محترم نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه و مسئولان محترم اداره پشتیبانی و حراست دانشگاه. همچنین از دبیران محترم اجرایی و علمی همایش، آقایان دکتر جوارشکیان و مروارید، و آقایان کبیری و ذکاوتی و اعضای محترم دبیرخانه همایش تشکر می کنم.