کتابخانه دانشکده الهيات (به نشانی: http://theo-lib.um.ac.ir ) یکی از غنی ترین و بزرگترین كتابخانهها در استانخراسان و در زمینه علوم اسلامی از جمله مهم ترین و معتبرترین کتابخانه های تخصصی در ایران میباشد که از لحاظ وجود منابع چاپی و غیرچاپی جدید و قدیمی در نوع خود بی نظیر است   . این کتابخانه در سال 1337 ه.ش در اتاقي به مساحت 6 متر مربع با 60 جلدکتاب همزمان با تاسيس دانشکده در محل سابق آن شروع به کار کرد که از سال 1350 همراه با ديگر قسمتهاي دانشکده به محل كنوني انتقال يافت. كتابخانه دانشکده الهیات هم اكنون با حدود 80000جلدكتاب فارسی و عربی، 6000 جلد کتاب لاتین بيش از 2100 نسخه خطي و نیز 2500 عنوان کتاب چاپ سنگی در مساحتي حدود 1400 متر مربع مجموعه کتابخانه به صورت قفسه باز توسط 4 نفر نيرو از ساعت 7 تا 17 و سالن های مطالعه از 7 تا 19:30 اداره میشود.

 

بخشهای مختلف کتابخانه عبارتند از:

بخش مرجع: این بخش در طبقه منهای یک کتابخانه قرار دارد . کتب مرجع( شامل کتب مرجع فارسی ، عربی و لاتین ) غیر قابل امانت بوده و فقط در داخل سالن مطالعه بخش مرجع قابل استفاده است.پایان نامه ها و مجلات مربوط به این بخش بدلیل تجمیع منابع کتابخانه ها ، به مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی منتقل شده است که متقاضیان این منابع جهت مطالعه و استفاده می توانند به این مرکز مراجعه نمایند.

 

مخزن کتابخانه، امانت و آموزش مراجعان: مخزن کتابخانه قفسه باز بوده و دارای صندلی های مطالعه یک نفره در داخل مخزن جهت استفاده محققان از این منابع می باشد . کتابهای این بخش قابل امانت بوده و طبق ضوابط و آیین نامه کتابخانه های دانشگاه فردوسی به اعضا که شامل دانشجویان ، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه است به امانت داده می شود. بخش آموزش مراجعان علی الخصوص ویژه دانشجویان جدید الورود در شروع هر ترم تحصیلی در چندین نوبت کارگاهها و دوره هایی برگزار می گردد ، تا دانشجویان جدید در مقاطع مختلف با اهداف ، برنامه ها ، خدمات و روش های دسترسی به انواع اطلاعات آشنا گردند تا در طول دوره تحصیل به سهولت به منابع موردنیاز خود دسترسی داشته باشند . در مناسبتهای ویژه مانند هفته پژوهش، کتاب و معلم نیز دوره های متناسب با نیاز مراجعان برگزار می گردد.

 


 

سفارش و خرید منابع: خرید منابع اعم از کتب چاپی ، نرم افزار و دیگر منابع به صورت متمرکز تحت نظارت کتابخانه مرکزی و توسط کارشناسان کتابخانه دانشکده الهیات صورت می گیرد . تهیه منابع به طور معمول از نمایشگاه های داخلی و یا خرید ارزی و گاه به صورت مکاتبه ای بنا به درخواست اعضای کتابخانه صورت می گیرد.

 

خدمات فنی: فهرستنوسی و ورود اطلاعات منابع جدید توسط کارشناسان محترم مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه صورت می گیرد . اما برخی خدمات فنی که در داخل کتابخانه صورت می گیرد شامل : آماده سازی کتاب (مهرزدن ، ثبت ، ورود در سیستم صدف و... )، ارسال منابع ( به طور معمول کتاب) تازه خریداری شده به کتابخانه مرکزی جهت فهرستنویسی ، ارسال کتب مخدوش جهت صحافی ، تجدید بارکدهای مخدوش و برخی خدمات که در داخل کتابخانه انجام می گیرد.

 

 نسخ خطی و چاپ سنگی: این بخش شامل2100 نسخه خطی نفیس که تصاویر اسکن شده این نسخ ( به استثنای مخرج سه از صفحات نسخ خطی )بر روی سایت http://manuscript.um.ac.ir بصورت کامل قرار دا رد . متقاضاین جهت درخواست متن کامل نسخه های خطی ، ضمن تماس با مسئول بخش نسخ خطی، فکس درخواست کتبی و انجام مراحل دریافت نسخه ، تصویر اسکن شده نسخه ، تکثیر و به آدرس متقاضی ارسال می گردد. در بخش چاپ سنگی ، کتب چاپ سنگی ، چاپ سربی، کتب کمیاب و بی نظیری نگهداری می شود که با ارائه کارت شناسایی و در محل کتابخانه قابل استفاده می باشد ( اطلاعات کتب چاپ سنگی بر روی سیستم سیمرغ کتابخانه قرار دارد)

 

بانک نرم‎افزار: این بخش بالغ بر 700 عنوان نرم افزارهای تخصصی در گرایشهای پنجگانه موجود در دانشکده الهیات را در بر می گیرد که طبق آیین نامه به اعضا امانت داده می شود

 

رایانه و جستجوی منابع: شامل دستگاههای جستجوی منابع و تمدید کتب در محل کتابخانه است . سیستم جستجوی سیمرغ امکان اتصال و نصب بر روی سیستم های شخصی را نیز دارد

 

 

سالن های مطالعه: این بخش شامل سالنهای مطالعه است که برای اعضا فراهم و تجهیز گردیده است . سالن های مجزای مطالعه خواهران ، برادران ، ویژه محققان و مطالعه در محل با امکان اتصال به اینترنت از طریق وایرلس.

 

 

 

1

تقویم آموزشی

forms

آيين‎نامه‌ها، فرم‎ها و سرفصل درس‎ها

Magaz

نشریات علمی پژوهشی

manabe

شرايط و منابع آزمون دكتري