رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی: ایجاد دیپلماسی علمی در تعاملات آینده کشور تأثیرگذار خواهد بود

 

    دکتر غلامرضا رئیسیان، رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، که هفته گذشته همراه هیئتی از دانشگاه فردوسی مشهد به عراق سفر کرده بود، در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه، ایجاد دیپلماسی علمی را در تعاملات آینده کشور مهم ارزیابی کرد.

وی علت توجه دانشکده الهیات به مراکز آموزشی و پژوهشی عراق را مجاورت دو کشور، مشترکات زیاد فرهنگی و دینی و حضور حرم‌های مطهر ائمه اطهار دانست و یادآور شد: وجود جمعیت شیعه در این کشور و نیاز آن‌ها به دانشگاه‌های ایران، دلیل اصلی حضور فعال و ارتباط تنگاتنگ مراکز آموزشی این دو کشور دانست.

رئیس دانشکده الهیات با اشاره به سفر هیئت‌های متعدد عراقی به ایران در سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال گذشته توافقاتی با دانشگاه کوفه در زمینه تبادل دانشجو و استاد و برگزاری همایش صورت گرفت و در سفر جدید نیز در خصوص مشارکت دانشکده الهیات در ایجاد کرسی یونسکو در بحث گفتگوی ادیان و مذاهب بحث و تبادل نظر شد.

 دکتر رئیسیان وجود تنش‌ها و فرقه‌گرایی در کشور عراق را عامل ایجاد این کرسی در دانشگاه کوفه دانست و یادآور شد: از آنجایی که ادامه فعالیت کرسی یونسکو مشروط به ارائه برنامه مدون به یونسکو است، بنابراین دانشکده الهیات سعی دارد با ارائه طرح‌های پژوهشی در این زمینه به دانشگاه کوفه کمک کند.

وی امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه اسلامی نجف در زمینه پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را از دیگر دستاوردهای این سفر دانست و اظهار کرد: بر اساس این تفاهم‌نامه دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در رشته‌های «علوم قرآن و حدیث» و «معارف اسلامی» در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه اسلامی نجف دانشجو می‌پذیرد.

دکتر رئیسیان با اشاره به اینکه تدریس برای این دانشجویان به زبان عربی خواهد بود، یادآور شد: دانشجویان یک دوره 3 ماهه زبان فارسی را نیز می‌گذرانند و مدرک آن‌ها نیز مدرک دانشگاه فردوسی خواهد بود.

وی با ابراز تأسف از اینکه دانشکده الهیات تاکنون نگاه بین‌المللی نداشته است خاطرنشان کرد: رسالت دانشگاه فراتر از مرزهای کشور است و باید با مراکز دانشگاهی تعاملی جهانی داشت.

دکتر رئیسیان یکی از برکات این نوع تعاملات و همکاری‌های علمی را حضور دانشجویان غیر ایرانی و تحصیل در کشور ایران دانست و یادآور شد: اشتغال دانشجویان فارغ‌التحصیل در کشور خودشان، در تعاملات آینده ایران بی‌تأثیر نخواهد بود.

وی ورود دانشجویان خارجی به ایران را علاوه بر منافع مادی برای دانشگاه، در زمینه ایجاد دیپلماسی علمی و توسعه ارتباط بین دولت‌ها و حکومت‌ها مهم ارزیابی کرد.

دکتر رئیسیان از پیگیری برای انعقاد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق خبر داد و گفت: انعقاد این تفاهم‌نامه‌ها علاوه بر دستاوردهای علمی می‌تواند در ایجاد صلح و ثبات در منطقه نیز تأثیرگذار باشد.

 


 

1

تقویم آموزشی

forms

آيين‎نامه‌ها، فرم‎ها و سرفصل درس‎ها

Magaz

نشریات علمی پژوهشی

manabe

شرايط و منابع آزمون دكتري