دانشكده الهيات دانشگاه فردوسي مشهد با همكاري مركز پژوهشي جامعه المصطفي (شعبه مشهد) روز شنبه 5 ارديبهشت ميزبان جمعي عالي رتبه از انديشمندان و هيأت امناء مركز عالي مطالعات ديني دانشگاه هارتفورد آمريكا بود.

 

در اين نشست كه در قالب گفتگوي ديني از ساعت 9:30 الي 13:30 در سالن آمفي تئاتر دانشكده الهيات برگزار شد، ابتدا رياست دانشكده الهيات آقاي دكتر رئيسيان ضمن خوش آمدگويي ديدگاه هاي خود را در زمينه تقريب اديان ابراهيمي بيان و بر ضرورت گفتگوي اديان ابراهيمي و محكوميت و مبارزه با افراط گرايي در هر قالبي تأكيد كرد، سپس آقاي دكتر هاشمي معاون آموزشي و تحصيلات تكميلي دانشگاه با موضوع پلوراليسم ديني نظام مفروض الهي هم در سخناني اظهار داشت:
تكثر ديني از منظر اسلام مي‎تواند مبناي تعامل مشترك با باورمندان ساير اديان الهي باشد و بي شك اعتقادات و ارزشهاي اساسي يك دين ممكن است با اعتقادات و ارزشهاي ديگر اديان در تعارض باشد، اما اگر آموزه‎هاي ديني با فراست و درايت لازم در حوزة سياست مطرح نشود، اين تعارض ها ممكن است منشا بروز برخورد و خشونت شود.

در ادامه آقاي دكترمعتمدي گفت:در گفتگوي بين اديان نبايد از وجود اشتراكات دچار اشتباه شويم و با مطالعه دقيق موضع دين هاي ديگر بايد سعي كنيم كه اختلافات را برجسته نكنيم، بلكه به مواردي تأكيد بورزيم كه آدميان را به يكديگر نزديك گرداند، نه آنكه موجب خصومت و نفرت شود.

آقاي دكتر اشرف امامي به بيان مشابهات ميان دين مسيحيت و تشيع پرداخت و گفت: در تصوف ابن عربي بيش از هر عارف ديگر به حضرت عيسي(ع) توجه شده و در نظر اين عارف حضرت عيسي(ع) مظهر عدل و عدالت است و تصريح كرد: در مذهب تشيع نيز مطابق احاديث هريك از اوصياي دوازده گانه حضرت عيسي(ع) يكي از انبياء پيشين است و امام علي(ع) هم طبق فرمايش كوهربار رسول اكرم(ص) مشابه حضرت عيسي(ع) هستند.

در پايان بخش نخست برنامه، دكتر مرواريد به بيان موانع فلسفي و كلامي گفتگوي اديان صحبت نمود.

 

سپس خانم هدسل رئيس مركز عالي مطالعات ديني هارتفورد به همراه سه تن از اساتيد و انديشمندان اين مركز در خصوص راهكارهاي حفظ حقوق اقليت ها در اديان ابراهيمي به ايراد سخن پرداختند..

هدسل در بخشي از سخنانش تصريح كرد: متن و منشوري تدوين شده و در آن مخالفت خود را در زمينه خشونت و توهين به اديان اعلام كرديم و گفتيم كه بايد عليه خشونت به اديان مختلف كار شود و يك درس اجباري با موضوع شناخت اديان براي تمامي دانشجويان كارشناسي ارشد اين دانشگاه داريم.

وي تأكيد كرد: دانشجويان را به صورت گروهي به مسجد و كليسا مي بريم و بسياري از دانشجويان تجربه ديدن چنين برنامه ها و فضاهايي را نداشتند و با وجود آنكه از مذاهب مختلفي هستند انسجام و دوستي را ميان دانشجويان در محيط دانشگاه ايجاد و زماني كه به كشورشان برمي گردند اين تجربه را به مردم جوامع خود منتقل مي كنند.

فرودا سالن استاد فقه اسلامي دانشگاه هارتفورد هم در اين نشست با اشاره به نتايج تحقيقش بر روي مسلماناني كه در 50 سال گذشته وارد آمريكا شده اند و مقايسه تطبيقي ميان اقليت هاي اروپا و آمريكا، گفت: سطح علمي و اقتصادي مسلمانان آمريكا به مراتب بهتر از مسلمانان اروپاست.

 وي افزود: حفظ حرمت و احترام همه اقليت ها از ويژگي هاي شاخص مسلمانان آمريكاست.

در پايان خانم هدسل از تأسيس كرسي زندگي امام علي عليه السلام براي اولين بار در آمريكا خبر داد و هدف از آن را ايجاد زمينه جهت آشنايي هر چه بيشتر با ديدگاه هاي تشيع و مشي حضرت علي عليه السلام عنوان كرد و افزود اميدواريم بتوانيم شعبه هاي ديگري هم در اروپا و آمريكا ايجاد كنيم و در اين راه موفق باشيم و  و از همگان درخواست داريم تا براي موفقيتمان دعا كنند.

 

 

1

تقویم آموزشی

forms

آيين‎نامه‌ها، فرم‎ها و سرفصل درس‎ها

Magaz

نشریات علمی پژوهشی

manabe

شرايط و منابع آزمون دكتري