نشست هم‌اندیشی اساتید با موضوع هویت رضوی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۰

در ابتدای این نشست که به دبیری دکتر سید محمود طباطبایی برگزار گردید، دکتر عباس جوارشکیان رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی ضمن تبریک ولادت حضرت رضا (ع)، یکی از دغدغه‌های مهم درباره فرهنگ رضوی را نسبت و رابطه دانشجو، استاد و کارمند دانشگاه فردوسی مشهد با وجود حضرت رضا (ع) دانست و گفت:
آیا توانسته‌ایم فرهنگ رضوی را در دانشگاه فردوسی مشهد ایجاد کنیم؟ در سیاست‌های دانشگاه، پژوهش‌ها و پایان‌نامه‌ها چه کارنامه‌ای را در رابطه با حضرت رضا(ع) داریم؟
آیا دانشگاه فردوسی مشهد جدای از شخصیت علمی، هویتی متفاوت نسبت به دیگر مراکز علمی کشور در راستای فرهنگ رضوی دارد؟ و اگر بخواهد چنین هویتی را داشته باشد اساتید، دانشجو و کارکنان دانشگاه چه نقشی برای این هویت باید ایفا کنند؟

در ادامه رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد دکتر ایمانی مقدم با اشاره به حدیث شریف سلسلة‌الذهب مطالبی را در خصوص ضرورت وجود حجت و خلیفه الهی بر روی زمین بیان نمود و گفت اینکه حضرت امام خمینی (ره) آستان قدس رضوی را مرکز ایران دانسته‌اند و یا مقام معظم رهبری مشهد را پایتخت معنوی ایران و اسلام نام نهاده‌اند، نشان‌دهنده اهمیت وجود شریف حضرت رضا(ع) در مشهد است و نقش دانشگاه فردوسی مشهد و نیز حوزه‌های علمیه مشهد را در راستای تولید علم و معارف دینی و رضوی بسیار با اهمیت دانست.

پس از آن معاون پژوهشی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دکتر عباس اسمعیلی‌زاده گزارش و آماری را در پژوهش‌های حوزه رضوی اعم از پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها و انتشار آثار در رابطه با حضرت رضا (ع) بیان نمود.

سپس برخی حضار پیشنهاداتی را جهت افزایش توجه و جاری شدن فرهنگ رضوی در دانشگاه فردوسی مشهد ارائه دادند از جمله:

- ایجاد همگرایی و وحدت رویه مجامع علمی غیردانشگاهی سطح شهر با دانشگاه فردوسی مشهد در راستای توجه به فرهنگ رضوی

- تأسیس مرکز مطالعاتی رضوی در دانشگاه با توجه به نیازهای جامعه

- توجه به نیاز جامعه علمی کشور به ویژه مشهد به فرهنگ رضوی که اگر این ضرورت مورد توجه قرار بگیرد، قطعا حریم حرم حضرت رضا(ع) تا آنجایی که این فرهنگ وسعت یابد، تسری خواهد یافت. به عبارت دیگر اگر فرهنگ رضوی در دانشگاه رواج یابد گویی دانشگاه نیز جزوی از حریم حرم حضرت رضا است.

- تشکیل کمیته‌ها و کارگروه‌هایی در دانشکده‌های مختلف جهت تولید و ارائه موضوع برای تدوین پایان‌نامه‌ها، رساله‌ها، پروژه‌ها و طرح‌های پژوهشی مرتبط با فرهنگ و سیره رضوی

- برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مختلف جهت معرفی فرهنگ و سیره رضوی توسط دانشکده‌های مختلف به صورت منظم

- توجه دانشگاه به پژوهشکده زیارت و گردشگری و تخصیص اعتبارات لازم

- رفع عدم ارتباط مناسب و عدم احساس نیاز آستان قدس رضوی به مؤسسات و مراکز مختلف فرهنگی و علمی شهر مشهد

- استفاده آستان قدس رضوی از خدامی که وابستگی کاری و اداری با دیگر مراکز علمی و فرهنگی مشهد دارند.

- ایجاد دفتر دائمی تعامل دانشگاه فردوسی مشهد و آستان قدس رضوی

- اضافه شدن درسی به عنوان سیره و سنت رضوی به دروس گروه معارف اسلامی حداقل در دانشگاه‌های استان‌های خراسان

- امکان‌سنجی تأسیس یک گرایش مرتبط با سیره رضوی در رشته‌هایی همچون کلام یا تاریخ

photo 2023 05 31 12 55 46 2photo 2023 05 31 12 55 46photo 2023 05 31 12 55 46 3