رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد در افتتاح همایش بین المللی عدالت و اخلاق: ظلم میهمان شومی است که صلح و آرامش و آسایش را از جوامع بشری می گیرد.
حجت الاسلام مهدوی مهر در افتتاح همایش بین المللی عدالت و اخلاق با تاکید بر سیره رضوی (ع) اظهار کرد: امیدوارم برگزاری این همایش در سال 2017 که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است نوید بخش عدالت خواهی و اخلاق حسنه در جهان باشد چرا که عدالت و اخلاق حسنه ضرورت زمانه ما است.
وی با بیان اینکه آموزه های رضوی و میراث معنوی مشهدالرضا(ع) به عنوان منبع معرفت است؛ افزود: با توجه به اینکه امام رضا پایه گذار گفتگوی میان ادیان در زمانه خویش بوده است این مسئله نه تنها برای شیعیان بلکه برای مسلمانان و تمام ادیان الهی می تواند الهام بخش باشد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه مشهد تصریح کرد: جامعه المصطفی با عنوان نهاد دانشگاهی مدرن با میزبانی بیش از 70 میلیت در مشهد مقدس در راه پرورش عالمان و فرهیختگان و جویندگان اخلاق و عدالت در جهان و منطقه تلاش می کند و گفتگوی بین المللی بین ادیان را بهترین روش برای کشف حقایق اخلاقی و عدالت می داند.
وی بیان کرد: برای پرداختن به موضوع اخلاق و عدالت خواهی از دیدگاه اهل بیت عصمت و طهارت در اسلام ابتدا باید به دو عنوان شناخت از خود و مراقبت از نفس از یک طرف و محبت به خود از طرف دیگر توجه کرد.
وی افزود: انچه در این دو دیدگاه در دو نقطه مقابل به چشم می خورد از یک سو شناخت خود و تنظیم زندگی براساس شناخت از خود و مراقبت از نفس است و از سوی دیگر محبت به خویش و مقدم داشتن خود بر دیگری است.
حجت الاسلام مهدوی مهر در ادامه گفت: اینکه ما اساس زندگی انسانیت هستیم و دیگران خدمتگزاران و پله های ترقی برای ما هستند و یا در نقطه مقابل، دیگران اصل بوده و ما مامور به ایجاد رفاه و آسایش برای انها هستیم دو نگاه کاملا متفاوت در بحث اخلاق و عدالت اجتماعی را به پدید می آورد.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه عنوان کرد: در آموزه های اسلام معرفت و مراقبت از نفس در مقابل حب نفس قرار دارد به همان مقدار که به معرفت نفس و مراقبت از نفس توصیه شده است از حب نفس نکوهش شده است.
مهدوی مهر اظهار کرد: معرفت نفس و شناخت پروردگار در کنار هم امده است و در کنار بزرگان دین کسی که خود را شناخته است معلوم است که خدای خویش را شناخته است .
وی بیان کرد: خدا درباره فلسفه پیدایش انسان سخن می فرماید: اوست که مرگ و زندگی را آفرید تا شما را بیازماید که چگونه زندگی می کنید؛حب نفس که بازگشت به حب دنیا دارد سرمنشا همه بلاهاست و ظلم از این مرجله بنا می شود و بنای عدل و انسانیت تخریب می گردد. محبت به دنیا باعث غفلت از توجه به فلسفه افرینش می شود و نظاره گری خالق نسبت به عملکرد انسان نادیده گرفته می شود و از انسان ها پشته هایی برای دستیابی به امال و ارزوهای خود خواهد ساخت.
وی تصریح کرد: چه بسیار انسان هایی که زیر چتر خود خواهی محکوم به نابودی هستند؛ ظلم میهمان شومی است که صلح و ارامش و اسایش را از جوامع بشری می گیرد.
وی با اشاره به چند فریضه از امام رضا (ع) که فرمودند: عقل ادمی به کمال نمی رسد مگر ده ویژگی داشته باشد که مهمترین ویژگی برتر دانستن دیگران از خود و خویش را پست تر دانستن از دیگران است.
حجت الاسلام مهدوی مهر اظهار کرد: گذشت و جوانمردی امام رضا(ع) حتی برای کسانی که به حقوق اجتماعی ایشان رحم نکردند موجب شد تا بین اشخاص به مهربانی شهرت یافته و ایشان را امام رضا لقب نهند و امروز هم با گذشت بیش از 1200 سال تمام علاقه مندان رفتار ان حضرت را الگوی خویش قرار می دهند.